Klauzula informacyjna
KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Sposób załatwiania spraw

Elektroniczna skrzynka podawcza

  1. załatwiane w sekretariacie:

    1. Nabór uczniów – przyjmowanie uczniów, wydawanie dokumentów
    2. Wydawanie zaświadczeń dot. spraw uczniów, realizacji obowiązku szkolnego
    3. przygotowywanie i wydawanie legitymacji szkolnych
    4. przygot6owywanie i wydawanie duplikatów świadectw szkolnych
    5. sprawy dot. nauczania indywidualnego
    6. sprawy dot. indywidualnego programu lub toku nauczania
    7. przyjmowanie i wysyłanie korespondencji
    8. ubezpieczenia uczniów
  2. załatwiane przez zastępców dyrektora:

    1. sprawy dot. deklaracji przystąpienia do egzaminu maturalnego
    2. sprawy dot. deklaracji przystąpienia do egzaminu gimnazjalnego
    3. rekrutacja do liceum i gimnazjum
    4. udostępnianie Statutu szkoły
  3. załatwiane przez ref. ds. kadrowych:

    1. akta osobowe pracowników szkoły
    2. sprawy dpt. archiwizacji spraw kadrowych
    3. sprawy dot. ZUS
  4. załatwiane przez kierownika administracyjno-gospodarczego:

    1. sprawy z dostawcami mediów
    2. umowy najmu
    3. zamówienia publiczne
    4. spawy dot. obiadów dofinansowanych przez MOPS
    5. wystawianie faktur
  5. załatwiane przez głównego księgowego:

    1. sprawy dot. ZUS
    2. zaświadczenia o wynagrodzeniach
  6. załatwiane przez pedagoga szkolnego:

    1. stypendia
    2. realizacja obowiązku szkolnego
    3. współpraca z poradniami psychologiczno-pedagogicznymi
    4. współpraca z rodzicami
    5. postępowanie w sprawach nieletnich
  7. Pozostałe sprawy prowadzi dyrektor szkoły lub osoba przez niego upoważniona.

Podmiot udostępniający informację:
XLII Liceum Ogólnokształcące im. Ireny Sendlerowej w Łodzi
odpowiada: Janina Szeszko
data: 29-09-2016
wytworzył: Anna Gawrońska
data: 29-09-2016
data: 29-09-2016
Dziennik zmian strony

Wszystkie wersje tej strony:

W celu uzyskania dostępu do wersji archiwalnej strony skontaktuj się z redaktorem.

  • 29-09-2016 - Edycja treści
  • 04-05-2015 - Uwzględnienie wytycznych WCAG 2.0
  • 21-09-2011 - Edycja treści

Statystyka odsłon tej strony:

Łączna liczba odsłon wszystkich wersji tej strony: 468