Klauzula informacyjna
KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Status prawny

XLII Liceum Ogólnokształcące im. Ireny Sendlerowej w Łodzi jest jednostką organizacyjną Miasta Łodzi, prowadzoną w formie jednostki budżetowej. Działa na podstawie:

Ustawy z dnia 07 września 1991r. o systemie oświaty (Dz. U. Nr 67, poz. 329 z późn. zm.,)

Statutu szkoły

XLII Liceum Ogólnokształcące im. Ireny Sendlerowej w Łodzi powołano:

  1. Zarządzeniem Nr 6/1992 r. Kuratora Oświaty w Łodzi z dnia 26. III. 1992 r. w sprawie utworzenia XLII Liceum Ogólnokształcącego oraz połączenie nowo utworzonego Liceum i Szkoły Podstawowej Nr 75 w zbiorczy zakład szkolny o nazwie „Zespół Szkół Ogólnokształcących Nr 4 w Łodzi".
  2. Uchwałą Nr XI/102/1999 Rady Miejskiej z dnia 24. III. 1999 r. w sprawie likwidacji Szkoły Podstawowej Nr 75 w Łodzi (proces likwidacji zakończył się 31. VIII. 2004 r.).
  3. Uchwałą Nr XI/140/1999 Rady Miejskiej w Łodzi z dnia 24. III. 1999 r. w sprawie aktu założycielskiego Publicznego Gimnazjum Nr 11 w Łodzi.
  4. Uchwałą Nr XIV/255/1999 r. Rady Miejskiej w Łodzi w sprawie zmian organizacyjnych Zespołu Szkół Ogólnokształcących Nr 4 w Łodzi – tworzącą zespół gimnazjalno-licealny składający się z Publicznego Gimnazjum Nr 11 i XLII Liceum Ogólnokształcącego.
  5. Uchwałą nr X/366/19 Rady Miejskiej w Łodzi z dnia 5 czerwca 2019r. w sprawie ustalenia planu sieci publicznych szkół ponadpodstawowych na obszarze Miasta Łodzi
  6. Uchwałą nr XIV/548/19 Rady Miejskiej w Łodzi z dnia 18 września 2019r. w sprawie przekształcenia Zespołu Szkół Ogólnokształcących nr 4 im. Ireny Sendlerowej w Łodzi przy ul. Stawowej 28
Podmiot udostępniający informację:
XLII Liceum Ogólnokształcące im. Ireny Sendlerowej w Łodzi
odpowiada: Lucyna Górna
data: 28-01-2020
wytworzył: Anna Mikołajczyk
data: 28-01-2020
data: 28-01-2020
Dziennik zmian strony

Wszystkie wersje tej strony:

W celu uzyskania dostępu do wersji archiwalnej strony skontaktuj się z redaktorem.

  • 28-01-2020 - Edycja treści
  • 13-10-2019 - Edycja treści
  • 04-05-2015 - Uwzględnienie wytycznych WCAG 2.0
  • 11-07-2014 - Edycja treści
  • 04-09-2011 - Edycja treści

Statystyka odsłon tej strony:

Łączna liczba odsłon wszystkich wersji tej strony: 579